ZULAISYA

Bila Dua Dunia Bersatu

Pengalaman Pertama dgn MLM

di April 15, 2012

Pengalaman Pertama dgn Multi Level Marketing (sebelum aku jumpa Herbalife). Tahun 2008 kalau tak silap aku. Masa tu aku masih blaja lagi baru 2nd year ada sorang member lama introduce aku ngan MLM yg bernama S**. Member aku mungkin dah lama jugak la kot dalam bisnes tu pasal dia dah kenal ramai org dalam tu.

So, dipendekkan cerita aku pergi la event dorang. Memang happening, aku suka. Environment positif, semua org ramah tak lokek berkongsi pengalaman. Aku agak jatuh hati jugak la masa tu, memang ada niat nak join. Yang peliknya dorang tak tekankan sangat pasal produk, dalam hati aku pun ada tertanya-tanya apa bisnes dorang ni sebenarnya. Yang aku nampak cuma perfume ala2 aromaterapi. Nak join lebih kurang dalam RM2000++ camtu la. So, aku pun tanpa pikir panjang beria2lah cari duit untuk join MLM tu.

Bila dah dapat kumpul amount yg diperlukan, aku tiba2 plak ada rasa ragu2 betul ke apa yg aku buat ni. Aku analyse balik, ada something dalam company ni yg against my value (tapi aku taknak nyatakan disini). Dan ditambah pula dgn upline member aku tu yg agak mendesak and macam tak sabar2 nak aku join. Duit dah ready, tapi aku belum buat keputusan lagi. At last, aku decide utk tak join sebab ada something wrong somewhere yg aku rasakan dgn company ni.

Baru-baru ni aku tanya member aku tu dia masih teruskan bisnes tu ke tak, cuba teka apa jawapan nya? TAK.

Betul lah apa yg aku sangkakan. Patut lah aku rasa ragu2 nak join, aku hanya perlukan selangkah lagi utk join tapi aku tak buat. Takpe. Alhamdulillah. Banyak jugak ilmu yg aku dapat dari MLM tu, yg lepas tu membuka mata aku bahawa bisnes MLM ni (tapi bukan yang ni) boleh membina masa depan aku.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: