ZULAISYA

Bila Dua Dunia Bersatu

Impian

di April 14, 2012

Semua orang ada impian masing2. Tak terkecuali aku. Impian aku simple je, nak jadi jutawan sebelum umur 30. Sekarang umur aku 25, bermakna aku ada 5 tahun lagi untuk capai impian tu.

Setiap kali aku bagitau impian ni pada seseorang, akan ada macam2 reaksi yg akan dorang bagi. Mostly, reaksi negatif. From what I read, orang yg mentertawakan atau merendah2kan impian orang lain sebenarnya dia pernah/sudah berputus asa dgn impiannya sendiri. Mungkin sebab tu dia nak orang lain jadi macam dia jugak. I dunno if this is true. What about you?

Pernah kah korang rasa impian korang makin kecil setiap hari, dari nak berangan beli kereta Ferrari tukar pulak ke kereta tempatan. Bukan maksudnya kereta tempatan tak bagus. Come on. We are talking about dreams here. Kalau dulu masa nak exam aku target dapat 100 markah memang kompom tak dapat tapi aku akan dapat A dgn markah 90++. Apa jadi bila aku target A je? Usually aku akan dapat B. Why? Aku pun tak pasti. Mungkin usaha yg kita rasakan cukup tu sebenarnya tak cukup pun untuk capai target kita, dan semakin besar impian kita confirm la semakin kuat usaha kita.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: